Onderwijs ontmoet tijdens Meet Up 078

Leraren, coaches, schoolleiders uit het (speciaal) basisonderwijs tot en met HBO en vele andere mensen die zich bezighouden met onderwijs, ontmoetten elkaar dinsdag 12 november op de PABO InHolland in Dordrecht tijdens de tweede Meet Up 078. Geïnspireerd door andere Meet Ups in het land (o.a. Meet Up 010 en Meet Up 013) en door de toenemende behoefte aan een andere manier van ontmoeten en professionaliseren, werd deze bijeenkomst georganiseerd door een groep van vrijwilligers die zelf ook uit het onderwijs komt. 

Tijdens het eerste deel van de Meet Up konden de deelnemers, genietend van een heerlijk broodje, elkaar leren kennen en expertise uitwisselen. Daarna volgden de deelnemers een workshop naar keuze. Zo kon men meer leren over gepersonaliseerd leren zoals dat op het Wellant College wordt uitgevoerd (door schoolleider Bianca Vleugel), maar ook over het TASC-wiel; een methode om gestructureerd een opdracht uit te voeren voor meerbegaafde leerlingen (door specialist hoogbegaafdheid Saskia van Nes). Er was ook ruimte om na te denken over hoe een leraar zichzelf in balans kan houden met een workshop mindfulness door trainer Patries Dekkers en tenslotte was er nog een inkijkje in het speciaal onderwijs door Brechje Brand en Wouter Schot. 

Met ruim 50 deelnemers kon de organisatie van een succes spreken. ‘We hopen de volgende keer net zo veel of zelfs meer aanmeldingen te mogen ontvangen,’ aldus Pieter Snel. Hij vervolgt: ‘We vonden het erg mooi om te zien dat mensen vanuit allerlei verschillende takken van onderwijs zo geboeid met elkaar in gesprek gingen. Er zijn onderling zelfs ook al afspraken gemaakt om elkaar te ontmoeten.’ Op 10 maart 2020 is de volgende Meet Up 078 gepland. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie is te vinden op de website: www.meetup078.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *